Skip to main content
Smart Home von Pierre - Apple iOS Integration
Hey Siri!

A teljes Apple (iPhone, Ipad, Homepod) integráció

Apple integráció (iPhone, iPad, Homepod)

Teljes integrációt létesítettünk az Apple készülékek és a Pierre között, így elértük, hogy testreszabott otthonunk egyedivé váljon.

Olyan személyes beállításokat hozhatunk létre, ami eddig nem volt lehetséges, így a Pierre alkalmazkodik majd napi rutinunkhoz.

Ezeket a személyes beállításokat, automatizálásokat mindenki a saját iPhone készülékén állíthatja be, így minden felhasználónak külön-külön rutinja lehet. Ezzel azt értük el, hogy a Pierre használata még egyszerűbb és még természetesebb lesz.
 

Pierre
Pierre az Apple készülékünk része lesz

Ezen felül hatalmas előny, hogy a beállításaink az iCloudban tárolódnak és automatikusan szinkronizálódnak az összes Apple készülékünkre. Ezáltal, ha telefont váltunk vagy ha egy új Apple készüléket pl. Apple TV, Apple Watch, Homepod vagy iPad-et vásárolunk, bejelentkezés után a Pierre azonnal elérhető lesz. 

Tehát, ha egyszer beállítjuk egyik iPhone készülékünkön utána az összes Apple termék automatikusan működni fog.

Mivel a Pierre így az Apple ökoszisztéma része lesz, alkalmazkodni fog a napi rutinunkhoz. Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ha beállítjuk hogy pl. a “Jó reggelt szcenárió” akkor játszódjon le amikor az ébresztő óránk csörög majd később átállítjuk az ébresztés idejét, a Pierre alkalmazkodik ehhez. 
 

Pierre
Apple integráció kiemelt lehetőségei:
 • teljes Apple ökoszisztéma integráció
 • felhasználó szintű automatizálások és rutinok
 • Apple watch - óránkkal is vezérelhetjük otthonunkat
 • Apple TV, HomePod kompatibilitás
 • elég egy beállítás, ami minden más Apple készülékünkön megjelenik
 • Hey Siri! - hangvezérlés
 • iOS widgetek a sűrűn használt funkciók gyors eléréséhez
 • Apple Shortcuts - Ezzel tudjuk igazán testreszabni és saját automatizációkat készíteni
 • Apple CarPlay integráció
   
Példák a mindennapi életből:

Emellett számos más momentumot is automatizálhatunk az életünkben. Pl. Automatikusan elindul a “Hazaértem szcenárió” amikor telefonunk csatlakozik az otthoni wifire. Másik lehetőség, hogy ha telefonunk észleli, hogy munkába értünk, akkor ellenőrzi otthonunk riasztóját, ajtóit és takarékos fűtés/hűtési beállításait. 

További lehetőség a riasztó automatikus deaktiválása, mikor Apple készülékünk érzékelte hazaérkezésünket. 

Hasznos beállítás lehet a nyári hőségben a légkondicionáló intenzívebb működtetése hazaérkezésünk előtt. Mivel iPhone készülékünk érzékeli munkahelyünk elhagyását - futtathat egy szcenáriót - így mire hazaérünk egy megfelelő hőmérsékletű otthon fogad minket. 

Ezeket a beállításokat az Apple Shortcuts alkalmazásával tudjuk beállítani.

Apple Watch

Az Apple Watch is teljesen a Pierre részévé válik, szinte minden funkciót Apple óránkról is vezérelhetünk. Ha pl. futni megyünk és nem szeretnénk telefont vinni magunkkal, nyugodtak lehetünk, hogy az óránkkal is ki tudjuk nyitni az ajtót és a kaput.

Apple óránk segítségével, akár hangvezérelhetjük a Pierret, így úgy tudjuk vezérelni otthonunkat, hogy még mobil készülékünket sem kell elővennünk.

Pierre

Widgetek:

Ha ez mind nem lenne elég, az Apple integráció részeként Pierre widgeteket is használhatunk. Így az app legfontosabb funkciói mindig kéznél lesznek, és az alkalmazás elindítása nélkül tudjuk vezérelni otthonunkat.

Hey Siri:

Minden beállításunk rögtön hangvezérelt lesz, mert Siri rögtön felismeri őket és mindent vezérelni is tud. Ez egy teljesen új dimenziót nyit az okos otthonok világában.

Apple CarPlay:

Természetesen az Apple CarPlay integráció is teljeskörű, így Pierre az Apple CarPlay kompatibilis személygépkocsik részévé válik. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy autónk kijelzőjén keresztül vagy a kormánykeréken található gombokkal tudjuk otthonunkat vezérelni. A lokáció szolgáltatásokat kihasználva, itt is hasznos automatizációkat tudunk beállítani. Szabályozhatjuk, hogy a gépkocsi helyzetétől függően mi történjen otthonunkban. Az egyik leghasznosabb, hogy otthonunkhoz közeledve a rendszer felkínálja a garázskapu felnyitását. Ezt a gépkocsi kijelzőjén keresztül vagy akár hangvezérléssel is megerősíthetjük vagy elvethetjük. 

Pierre