Skip to main content
Pierre Smarthome - Szenarien
Szcenáriók

Az egyik legfontosabb dolog ha egy igazán okos otthont szeretnénk.

Szcenáriók: egy koppintással elvégezhető műveletek sora, ami tetszőlegesen automatizálható is (Pl. "reggeli ébredés" vagy "hazaérkeztem a munkából")

A Pierre applikációban szcenáriókat hozhatsz létre, hogy egyszerre több eszközt vezérelj. Ez sok esetben nagyon praktikus, kényelmes és időtakarékos.

Képzeld el a következő szituációt otthonodban:

“Jó reggelt” szcenárió:

minden nap reggel 7-kor felhúzza az összes rolót, átállítja a fényeket nappali üzemmódba és deaktiválja az éjszakai riasztó módot és egy kicsit emel a fűtés hőfokán.

“Elmentem otthonról” szcenárió:

lekapcsol a házban minden lámpát, a fűtést alacsonyabb hőfokra kapcsolja, ellenőrzi és ha kell lecsukja a garázsajtót, aktiválja a riasztót.

“Filmnézés” szcenárió: 

lekapcsolja a felesleges lámpákat a házban, a nappaliban pedig kellemes dimmelt háttérfényt kapcsol be.

“Jó éjszakát” szcenárió:

egy koppintással, leengedjük az összes rolót, bekapcsoljuk az udvaron az éjszakai fényeket, kikapcsolunk a házban minden fényt, valamint beállítjuk a fűtést éjszakai üzemmódba.

Pierre
Automatizált szcenáriók

A lehetőségek, variációk kimeríthetetlenek. Mindenki a saját igénye szerint pár pillanat alatt létrehozhat szcenáriót. Rengeteg időt spórolhat és nagyon kényelmes is.

Az igazi erő viszont abban rejlik, hogy ezek a szcenáriók automatizálhatók. Így valóban egy okos otthont teremthetünk, amely a saját és családunk igénye szerint működik.

Az automatizáció lehet időalapú, amikor például a “jó reggelt” szcenáriót elindítjuk minden hétköznap reggel hét órakor. Ezzel szemben egy szcenárió aktiválódhat kapu nyitásra is, például amikor hazaérünk a munkából.

Rendkívül hasznos lehet a hibrid szcenárió kapcsolási rendszer is. Ez annyit jelent, hogy egy-egy szcenáriót nem csak az applikáció segítségével tudunk elindítani, hanem fizikai fali kapcsolóval is. Ez újfent olyan perspektívákat nyit, melyek rendkívül hasznosak lehetnek. Képzeld el, hogy egy kapcsoló segítségével, a házban az összes lámpát le tudod kapcsolni, vagy akár a kaput is nyitni.
 

A szcenáriók legfontosabb ismérvei:
  • Egy szcenárióval egyszerre több eszköz vezérelhető
  • Egyszerűen létrehozható a Pierre appon keresztül
  • A szcenáriók automatizálhatóak
  • A szcenáriók elindíthatók fizikai fali kapcsolókkal is
  • A szcenáriók automatizálása lehet időalapú, de függhet más eseménytől is
  • Kényelmesebbé teszik mindennapjainkat
  • Időtakarékos