Skip to main content
Pierre okos otthon árnyékolás, redőny, zsalúzia vezérlés
Árnyékolás

A redőnyre vagy árnyékolásra leginkább úgy tekintünk, mint a védelemre a kíváncsi tekintetek elől.
Egy kis mesterséges intelligencia hozzáadásával viszont a redőny nemcsak védelmet nyújt, hanem költséget takarít meg.
Pierre ebben is segítséget nyújt!

Mit értünk árnyékolás alatt és mit lehet ezen okosítani?

A köztudatban árnyékolástechnika alatt az ablakok eltakarását értjük, amit legtöbbször redőnnyel vagy árnyékolókkal érünk el. Árnyékolástechnikai termékek: a roló, reluxa, napellenző, de a hagyományos függöny is. Az ablakok mellett gondolkodhatunk a terasz, a medence vagy egyéb kerti objektumok árnyékolásán is. 

A fenti megoldások mindegyike vezérelhető a Pierre-rel. Attól a pillanattól, hogy Pierre bekapcsolódott az irányításba, funkciók sokasága tárul elénk. Új értelmezést nyernek a hangulati, biztonsági és energiahatékonysági szempontok.

Minden ami vezérelhető egyben automatizálható is. Innentől igazán értékes és okos lesz otthonunk ahol maximális kényelemben lehet részünk. 
 

árnyékolás krevet
Redőny automatizálása egy épületen

A redőny hazánkban a legelterjedtebb árnyékolástechnikai eszköz. A megfelelő redőny növeli otthonunk kényelmét, energiatakarékos, továbbá extra védelmet nyújt a betörés ellen.

 

Néhány példa, hogy a Pierre beiktatásával milyen lehetőségeink vannak a motorizált redőnyök mozgatására:

  • Nincs több manuális fel- és lehúzás. Időpont alapján vagy alkonyatszenzorral összekötve rolóink automatikusan leereszkednek.
  • Védd meg a bútorokat, növényeket a tűző nyári naptól! Az ablakon át tűző nap hatására a redőny automatikusan leereszkedik. Ez a beavatkozás késlelteti a légkondicionáló bekapcsolását, energiát takarít meg, hűvösen tartja a házat.
  • Tartsd bent a téli meleget a redőnyök automatikus leengedésével vagy a téli napsugarak beengedésével. Pierre megtakarítást ér el a fűtési költségeknél is. 
  • Erős szél, vihar közeledtével a redőnyök automatikusan leeresztődnek, bárhol is tartózkodj.
  • Kapcsold össze redőnyt a riasztóval. Minden alkalommal amikor élesíti a riasztót, Pierre leengedi a redőnyöket. Illetéktelen behatoláskor szintén beállítható a redőnyök leeresztése.

 

A lehetőségek száma szinte korlátlan! A Pierre app segítségével a beállítások könnyedén testreszabhatók. 

árnyékolás dnevna
Árnyékolás
Frame 8
Viharvédelem

Vihar esetén a redőnyök lecsukódnak, egyszerre védik az épület nyílászáróit és megőrzik a belső hőmérsékletet. 

Frame (1) 7
Energia megtakarítás

Megfelelő árnyékolástechnikai beállításokkal rengeteg energiát takaríthatsz meg. Mindjárt kevesebbet fogyaszt a klímaberendezés ha az ablakfelületeket megvédjük a tűző naptól. 

Frame (2) 7
Biztonság

Ha a rendszer betörést érzékel, Pierre automatikusan leengedi a redőnyöket. 

Frame (3) 7
Redőny automatizálása

Tetszés szerint automatizálhatod a redőnyök működését. Beállíthatsz pontos időpontot, szcenárióhoz rendelheted vagy éppen a sötétedéshez igazíthatod. 

Frame (4) 6
Napnyugta és napkelte figyelés

Az alkonyatszenzor segítségével automatizálhatjuk redőnyünk le- és felengedését. Még egy gonddal kevesebb a reggeli készülődéskor.

Frame (5) 7
Ébresztő funkció

Nem lesz több késés, ha Pierre bízod az ébresztést. A beállított fény és hangjelzések mellett a redőnyt is felhúzza.

Frame (6) 7
Jó reggelt szcenárió

A “Jó reggelt szcenárió”-val (amit személyre szabhatsz) a redőnyök felemelkednek, bekapcsolódnak a fények, kinyílik a bejárati ajtó. Szerencsére a hétköznapi és hétvégi “Jó reggelt” időpont is könnyen beállítható!

Frame (7) 8
Távoli vezérlés

Az árnyékolók távolról is könnyedén elérhetőek. A Pierre appon keresztül bármikor vezérelheted, illetve az automatizálást is beállíthatod.

Frame (8) 7
Redőny csoportosítás

Csoportosítsuk redőnyeinket, így egy kattintással tudjuk akár az összes redőny felemelni vagy leengedni.

Fizikai kapcsoló és a Pierre

Természetesen a jól megszokott fizikai redőny vezérlést is megtarthatod, hogy mindenki számára könnyen irányítható legyen. A két funkció kombinációja által a tradicionális fali kapcsolás és a távoli vezérlésű okos rendszer egyszerre szolgálja a kényelmet.

További előny, hogy szcenárióba programozva egy érintéssel az összes redőnyt egyszerre le- vagy felhúzhatod. Ezt a szcenáriót akár a fizikai fali kapcsolóval is aktiválhatjuk.

Szcenáriók létrehozásával a redőnyöket más vezérelhető eszközzel is kombinálhatjuk. Pédául egy “Jó reggelt” szcenáriót létrehozva egyszerre felhúzhatjuk az összes redőnyt, miközben kikapcsoljuk az éjszakai fényeket, inaktiváljuk a riasztót és kinyitjuk a bejárati ajtót.

A szcenáriók működéséről ide kattintva tudhatsz meg többet. 

árnyékolás switch