Skip to main content
Pierre okos otthon árnyékolás, redőny, zsalúzia vezérlés
Árnyékolás

A redőnyre vagy árnyékolásra leginkább úgy tekintünk, mint a védelemre a kíváncsi tekintetek elől.
Egy kis mesterséges intelligencia hozzáadásával viszont a redőny nemcsak védelmet nyújt, hanem költséget takarít meg.
Pierre ebben is segítséget nyújt!

Mit értünk árnyékolás alatt és mit lehet ezen okosítani?

A köztudatban árnyékolástechnika alatt az ablakok eltakarását értjük, amit legtöbbször redőnnyel vagy árnyékolókkal érünk el. Árnyékolástechnikai termékek: a roló, reluxa, napellenző, de a hagyományos függöny is. Az ablakok mellett gondolkodhatunk a terasz, a medence vagy egyéb kerti objektumok árnyékolásán is. 

A fenti megoldások mindegyike vezérelhető a Pierre-rel. Attól a pillanattól, hogy Pierre bekapcsolódott az irányításba, funkciók sokasága tárul elénk. Új értelmezést nyernek a hangulati, biztonsági és energiahatékonysági szempontok.

Minden ami vezérelhető egyben automatizálható is. Innentől igazán értékes és okos lesz otthonunk ahol maximális kényelemben lehet részünk. 
 

árnyékolás krevet
Redőny automatizálása egy épületen

A redőny hazánkban a legelterjedtebb árnyékolástechnikai eszköz. A megfelelő redőny növeli otthonunk kényelmét, energiatakarékos, továbbá extra védelmet nyújt a betörés ellen.

 

Néhány példa, hogy a Pierre beiktatásával milyen lehetőségeink vannak a motorizált redőnyök mozgatására:

  • Nincs több manuális fel- és lehúzás. Időpont alapján vagy alkonyatszenzorral összekötve rolóink automatikusan leereszkednek.
  • Védd meg a bútorokat, növényeket a tűző nyári naptól! Az ablakon át tűző nap hatására a redőny automatikusan leereszkedik. Ez a beavatkozás késlelteti a légkondicionáló bekapcsolását, energiát takarít meg, hűvösen tartja a házat.
  • Tartsd bent a téli meleget a redőnyök automatikus leengedésével vagy a téli napsugarak beengedésével. Pierre megtakarítást ér el a fűtési költségeknél is. 
  • Erős szél, vihar közeledtével a redőnyök automatikusan leeresztődnek, bárhol is tartózkodj.
  • Kapcsold össze redőnyt a riasztóval. Minden alkalommal amikor élesíti a riasztót, Pierre leengedi a redőnyöket. Illetéktelen behatoláskor szintén beállítható a redőnyök leeresztése.

 

A lehetőségek száma szinte korlátlan! A Pierre app segítségével a beállítások könnyedén testreszabhatók. 

árnyékolás dnevna
Smart shading
Frame 8
Storm protection

In case of a storm, the shutters go down to protect the windows and maintain the internal temperature. 

Frame (1) 7
Energy saving

With the right settings, you can save a lot of energy. The air conditioner and the heater will consume less energy if we protect our windows at the right time.

Frame (2) 7
Safety

If the system detects a burglary, Pierre automatically pulls down the shutters.

Frame (3) 7
Shutter automation

You can automate operating the shutters to your liking. You can set an exact time, assign it to a  certain scenario or simply adjust them to the dark.

Frame (4) 6
Sunset and sunrise automation

With the help of the light sensor, we can automate the operation of our shutters and blinds. Prepare breakfast with less trouble! 

Frame (5) 7
Alarm function

There will be no delays if you leave the wake-up call to Pierre. Apart from the light and sound signals, the shutters are also pulled up.

Frame (6) 7
Good morning scenario

With the “Good Morning Scenario” (which you can customize) the shutters go up, the lights turn on, and the front door is unlocked. You can also set different scenarios for weekdays and the weekend. 

Frame (7) 8
Remote control

Your shutters and blinds can be controlled remotely. You can control and set up automations at any time via the Pierre app.

Frame (8) 7
Shutter grouping

Control all the shutters at the same time and pull them up or down with a single click.

Fizikai kapcsoló és a Pierre

Természetesen a jól megszokott fizikai redőny vezérlést is megtarthatod, hogy mindenki számára könnyen irányítható legyen. A két funkció kombinációja által a tradicionális fali kapcsolás és a távoli vezérlésű okos rendszer egyszerre szolgálja a kényelmet.

További előny, hogy szcenárióba programozva egy érintéssel az összes redőnyt egyszerre le- vagy felhúzhatod. Ezt a szcenáriót akár a fizikai fali kapcsolóval is aktiválhatjuk.

Szcenáriók létrehozásával a redőnyöket más vezérelhető eszközzel is kombinálhatjuk. Pédául egy “Jó reggelt” szcenáriót létrehozva egyszerre felhúzhatjuk az összes redőnyt, miközben kikapcsoljuk az éjszakai fényeket, inaktiváljuk a riasztót és kinyitjuk a bejárati ajtót.

A szcenáriók működéséről ide kattintva tudhatsz meg többet. 

árnyékolás switch