Skip to main content
Pierre okos otthon - épületünk naplózása
Naplózás

A Pierre feljegyzi a legkisebb mozzanatokat is.

Jobb ha teljesen képben vagy

A következő adatokhoz, először kapaszkodj meg! 

Gondoltad volna, hogy egy átlagos okos otthon egy családi házban ahhoz, hogy optimálisan működjön naponta mintegy kb. 2-3000 mozzanatot rögzít?!  Igen, jól sejted, ez évente kb. 1 millió mozzanat.

Ezen adatok sokasága, a Te preferenciáid valamint a beépített mesterséges intelligencia alapján hozza meg Pierre a döntéseit.

Természetesen ezen adatok nekünk nem minden esetben fontosak. Valószínűleg nem érdekel bennünket, hogy naponta hányszor jelez a mozgásérzékelő vagy hányszor ellenőrzi a Pierre a fényerősséget. Ezzel szemben viszont érdekelhet bennünket, hogy ki nyitotta ki az ajtót, ki mikor lépett be, mettől meddig működött a fűtés, mennyi volt a fogyasztás vagy egy értesítés vagy riasztás pontosan mikor történt.

A jó hír az, hogy a Pierre alkalmazásban minden releváns információ ami az otthonunkban történt visszanézhető, visszakereshető és szűrhető. Pillanatok alatt utána tudunk járni és meg tudjuk keresni, hogy mi történt az épületünkben.

Természetesen azon felül, hogy mi történt azt is vissza tudjuk keresni, hogy ki kapcsolt be egy adott szcenáriót vagy, hogy ki nyitotta ki utoljára az ajtót. 
 

Pierre