fbpx Lenyűgöző megoldások, amelyek megkönnyítik a mindennapokat | Pierre | Okos ház, okos épület, okos iroda, épület automatizálás Ugrás a tartalomra

Lenyűgöző megoldások, amelyek megkönnyítik a mindennapokat

Pierrel minden pillanat egyszerű és nagyszerű
Smart Pierre for Homes - Blog -  Amazing mood scenarios to make your life easier

A Pierre scenario olyan komplex műveletsorok összessége, melyet eszközeink egyszerre hajtanak végre. Egy scenario tartomány végtelen műveletből állhat és különböző eszközöket tartalmazhat: fények, hőmérséklet, redőnyök, ajtók vagy bármely más a rendszerhez csatlakoztatott eszköz irányítását. A Pierre scenariokat azért találtuk ki, mert szükségesnek láttuk a szobák és házak kezelésének felgyorsítását. Scenariok segítségével Ön mindössze egyetlen érintéssel műveletek sorozatainak tömkelegét hajthatja végre. Maximális kényelem, gyors reakció!
 

 

Smart Pierre for Homes - Blog -  Amazing mood scenarios to make your life easier
Példák Pierre scenariora: 

“Otthon elhagyása” mód" - minden lámpa kikapcsol, árnyékolók leeresztve, minden ajtó bezár a riasztó pedig bekapcsol. 

“Jó reggelt” - árnyékolók felhúzva, automata megvilágítás a helyiségekben ha arra járunk automatikus felkapcsolás

“Filmezés” - hangulatos tompított fények az egész lakásban

“Ebédidő” - Az ebédlő fényei felkapcsolva TV automatikusan kikapcsol. 

“Jó éjszakát” - Minden szükségtelen fényforrás kikapcsolva. Néhány hangulatfény bekapcsolva, árnyékolók lehúzva, ajtók bezárva valamint a fűtés megfelelő hőmérsékletre állítva. 

“Udvari fények” - Minden udvari fény felkapcsolása vagy lekapcsolása. 

A scenariok száma végtelen csakúgy mint a kombinációk száma is. 

Bár az egyes scenariok rendkívül összetettek lehetnek, az egyszerre be- vagy kikapcsolható és egy gombnyomással vezérelhető eszközök számának köszönhetően a rendszert úgy alakítottuk ki, hogy mindenki könnyedén elkészíthesse saját scenarioját, programozó vagy szakember segítsége nélkül. 

Amikor új scenariot szeretne létrehozni, először Pierre betölti az eszközök aktuális állapotát, vagyis azt, hogy melyik fény világít jelenleg, az aktuális hőmérsékletet stb., egyúttal felajánlja Önnek, hogy pontosan ezt az aktuális állapotot rögzítse. Így időt takarít meg Önnek. Egy egyedi kívánt akció beállítása megoldható mindössze néhány kattintás segítségével.
 

blog

Az akciók valódi erejét az automatizálás adja. Kedve szerint automatizálhatja beállított scenarioit. 
Beállíthatunk egy scenariot egy adott időpontban történő futtatásra. Például a „Jó éjszakát” vagy a „Jó reggelt” verziók minden nap ugyanabban az időben futhatnak, és Pierre maga állítja be. Viszont nem valószínű, hogy hétvégén is ugyanabban az időpontban szeretnénk felébredni. 

Az automatizálások lehetnek nagyon egyszerűek vagy rendkívül összetettek. Készíthet például egy üdvözlő akciót, amely akkor aktiválódik, amikor belépünk a házba. A kívánt lámpák automatikusan bekapcsolnak a házban, amikor kinyitja az ajtót, és különféle lámpákat állíthat be az érkezéséhez, akár nappal, akár éjjel érkezzen haza.
 
A scenario automatizálások mellett van még egy nagyon hasznos funkciónk, ahol a scenario a ház intelligens kapcsolójához köthető. Bármilyen scenario, amelyet a házban létrehozunk, fizikai kapcsolóval is elindítható. Így további lehetőségeket és nagyon jó funkciókat kaphatunk, amelyek megkönnyítik mindennapjainkat. További információ az intelligens kapcsolókról és azok lehetőségeiről az Intelligens kapcsolók blogbejegyzésünkben.