fbpx Intelligens kapcsolók | Pierre | Okos ház, okos épület, okos iroda, épület automatizálás Ugrás a tartalomra

Intelligens kapcsolók

Pierrel az Ön kapcsolói is okossá válhatnak
Smart switches

Ha az okos otthon mellett dönt, úgy magától értetődő elvárás, hogy okostelefonjával teljes mértékben irányíthatja eszközeit. A megszokás miatt viszont szükségét éreztük a hagyományos villanykapcsolók megőrzését is, ezért nem iktattuk ki őket a Pierre rendszeréből. Sok esetben egyszerűbb egy kapcsolót megnyomni, mint a táblagépen vagy a telefonon keresztül elérni a kívánt funkciót, bármely egyértelmű is legyen annak rendszere. Vannak olyan felhasználók is akik egyértelműen ragaszkodnak ezen megoldáshoz és egyszerűen nem szeretnének szokásaikon változtatni. A fürdőszobában például sokkal praktikusabb a kapcsolóval történő kezelés. Pierre által használt kapcsolók bármely elektronikai szaküzletben vagy barkácsboltban elérhető hagyományos kapcsolók. Ebből kifolyólag Ön anyagilag sokkal gazdaságosabb rendszerhez jut, hiszen nem kell vagyonokat költenie specifikus okos kapcsolókra - design tekintetében pedig szintén Ön dönt.

Smart switches

A kapcsolók beállítási lehetőségei igen számottevőek. A legegyszerűbbtől a rendkívül összetett megoldásokig történhet. Egy kapcsoló segítségével felkapcsolható egy világítóegység de akár lámpák meghatározott csoportja is. A fényvezérlés mellett a kapcsolókat más eszközök vezérlésére is használhatjuk: rendőnyök fel- és leengedéséhez, aljzat kapcsoláshoz, az udvaron lévő összes lámpa ki- és bekapcsolásához vagy akár SOS gombként is funkcionálhat. A kapcsolók oly mértékig programozhatóak, hogy Önnek nem kell figyelnie arra, hogy melyik lámpa világít és melyik alszik ki. Például alvás előtt Ön egy gombnyomással a hálószobában lekapcsolhatja az összes fényt a házban, melynek éjszaka nem kell világítania. Az egyik  legfontosabb, ugyanakkor legösszetettebb funkció, hogy mindössze egyetlen kapcsolóval elindíthat egy előre definiált scenariot. További információt a Scenariokról szóló blog bejegyzésünkben talál.

blog

Egy scenárióba beilleszthető egy sor különféle eszköz, amelyekhez az adott scenario kiválasztásakor megad bizonyos alap állapotot. Például az “Otthon elhagyása” scenario esetén - kikapcsol minden eszközt, kikapcsolja az összes lámpát, leengedi a redőnyöket, aktiválja a riasztót, bezárja az összes ajtót, beállítja az alapértelmezett hőmérsékletet és mindezt egyetlen kapcsoló segítségével. Ezen funkció ereje abban rejlik, hogy a kapcsolót bármely művelet sorhoz használhatja. 

Egy kapcsoló átprogramozása nagyon egyszerű feladat és bárki könnyedén, igényeinek és szokásainak megfelelően beállíthatja. Mikor ügyfeleink otthonukat vagy irodájukat tervezik vagy akár már az okosrendszer telepítési fázisánál tartanak rendszerint javasoljuk több kapcsoló telepítését, mivel az a tapasztalat, hogy a későbbiekben szükséges lesz és előszeretettel használják majd a kapcsolók adta funkciók előnyeit.